. Zimovanje 2018-Borovec-Bugarska. USKORO!!!
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

Sicilija Leto 2017 Rivijera Taormine 14 dana 399 € Rim – Vatikan – Sicilijanska sela (Savoka ) – vulkan Etna – Taormina – Sirakuza – Palermo – Outlet Wilage – San Marino – Ravena

 • Destinacija: Sicilija 2017

Sicilija Leto 2017. Italija. 2 dana Rim – 8 dana Sicilija – 2 dana Ravena (San Marino-Ravena) 14 dana – 9 noćenja Rim – Vatikan – Sicilijanska sela (Savoka ) – vulkan Etna – Taormina – Sirakuza – Palermo – Outlet Wilage – San Marino – Ravena Sicilija najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture […]

Rezerviši Postavi pitanjeSicilija Leto 2017. Italija.

2 dana Rim – 8 dana Sicilija – 2 dana Ravena (San Marino-Ravena)

14 dana – 9 noćenja

Rim – Vatikan – Sicilijanska sela (Savoka ) – vulkan Etna – Taormina – Sirakuza – Palermo – Outlet Wilage – San Marino – Ravena

Sicilija najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike.

Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor. Kada tome dodate jedinstveni ukus vina i tradicionalna jela, poželećete da se Vaš boravak ovde nikada ne završi. Površine je 25.710 km2 koja uključuje i tri arhipelaga: Eolski, Egadski i Pelagije, ovo je najveća regija u Italiji. Trenutno na  Sicilija živi više od pet miliona stanovnika, a najnaseljeniji grad je Palermo. Još od 19. veka ostrvo je bilo veoma poseceno zbog svoje mediternske klime, prirodnih i kulturno-istorijskih lepota gastronomije.  Sicilija  se ističe po sopstvenoj istoriji, kulturi, umetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Prvobitne stanovnike Sicilije činila su tri plemena: Sikanci koji su došli sa Pirinijeskog poluostrva, Elimi koji su došli sa Egejskog mora i najuticajniji Sikuli koji su došli sa kontinentalnog dela Italije oko 1200. godine pre nove ere, nakon njih ostrvo je bilo pod dominacijom Grka, Rimljana, Vizantije, Arapa, Normana… Tradicionalni uzgoj vinove loze omogućava proizvodnju svetski poznatih vina od koji su najpoznatija Marsala, Moscato di Pantelleria, Nero d’Avola, Etna

POLASCI IZ CELE SRBIJE !!!

Polasci: Bus br.1 Vranje, Leskovac, Niš, Prokuplje, Aleksinac, Kruševac,…Bgd, Novi Sad…Sicilija

Bus br.2 Pirot, Zaječar,Soko Banja, Bor, Kragujevac …Bgd, Novi Sada … Sicilija

1. DAN (SRBIJA) – Sreda

Polazak oko 14:30h iz Niša. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. DAN (RIM) – Četvrtak

Poslepodnevni dolazak. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnostil.Noćenje.

3. DAN (RIM-VATIKAN-SICILIJA) – Petak

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4.- 10. DAN (SICILIJA) – Subota…

Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u prepodnevni časovima. Smeštaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete… SMEŠTAJ NA SICILIJI JE NA BAZI 7 NOĆENJA U ODABRANOM HOTELU.

11. DAN (SICILIJA) Subota

Doručak. Napuštanje hotala. U večernjim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu Vrata Sicilije i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema rivijeri Riminija. Noćna vožnja kroz Italiju.

12. DAN (RAVENA-RIMINI) – Nedelja

Po dolasku panoramski obilazak I razgledanje grada Ravene (prestonica Vizantiskog carstva u 4. i 5. veku nakon raspada Rimskog carstva) . U popodnevnim satima nastavak ka Riminiju, dolazak u hotel. Noćenje.

13. DAN (RIMINI – SAN MARINO) – Ponedeljak

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost inividualnog odlaska I obilaska San marina, prelepog grada koji je u 4. I 5. veku bio prestonica Vizantiskog carstva nakon podele Rimskog carstva na istok i zapad. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

14. DAN (SRBIJA) – Utorak

Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima.

Cena aranžmana izražena u evrima po osobi (prevoz i smeštaj):

Termin putovanja

Hotel 3* polupansion

Hotel 3* polupansion

Specijalna ponuda

13.07. – 26.07.2016.

449

419 San Pietro Hotel 3* Letojani na plaži !!!

389 € last minute 6 slobodna mesta

03.08. – 16.08.2016.

459

549€

429 € Assinos Palace hotel 4* Giardini Naxos!!!

409 € last minute 6 slobodna mesta

499 € Sporting Baia hotel 4* Giardini Naxos na plaži !!!

459 € last minute 3 slobodna mesta

30.08. – 12.09.2016.

459

409 € San Pietro 3* Letojani na plaži !!!

07.09. – 20.09.2016.

429

399 € San Pietro 3* Letojani na plaži !!!

Specijalna ponuda za rezervacije  i uplate do polaska !!! Za svaki polazak prvih 15 putnika mogu po ceni specijalne ponude da uplate. Doplata za polaske: Prokuplje, Leskovac, Knjazevac 10€, Pirot, Bor, Zaječar, Novi Sad 20e, Vranje 25e .

NOVO Polasci Kragujevac, Soko Banja doplata 15€.

Popusti:

deca do 2.99 godina 99€ imaju sedište koriste zajednički ležaj, deca do 6.99 godina popust 35%deca do 11,99 godina popust 20%.

3. odrasla osoba i 4. odrasla osoba u sobi popust 10%

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu

 • smeštaj na Siciliji

  Siciliji Rivijera Taormina letovališta Letojani ili  Gardini Naksos (7 noćenja sa izabranom usligom u hotelu). Ime hotela biće poznato 7 dana pre putovanja. Hotel će biti objavljen na našoj web stranici, putnici su u obavezi da se sami informišu o imenu hotela. (prestonica Vizantiskog carstva u 4. i 5. veku nakon raspada Rimskog carstva)

 • trajekt u oba pravca

 • obilaske prema programu

 • troškove organizacije i vođenja aranžmana

  • dva tranzitna noćenja u Rimu i Raveni usluga noćenje doručak u hotelu 2 ili 3* ili bližoj okolini.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka

 • ulaznice i fakultativne izlete.

 • Boravična taksa u Italiji 14 eura, deca do 10 godina 7 eura ( plaća se prilikom ulaska u hotel inopartneru)

Doplate i popusti: klima uređaj – visina doplate zavisi od hotela i plaćanje se vrši na licu mesta. Rezervacija sedišta u autobusu:1.red 20 evra,2.red 15 evra,3 red 10 evra,4 i 5 red 5 evra po osobi.

Hotel koje smo radili za sezonu leto 2015. San Pietro 3* Letojani

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • VATIKAN 40 €, deca 35 €

 • PALERMO i MONREALE 55 €, deca 45 €

 • SICILIJANSKA SELA 20 €, deca 15 €

 • VULKAN ETNA 25 €, deca 20 €

 • SIRAKUZA 45 €, deca 40 €

 • OUTLET WILAGE 20 €, deca 20 €

 • SAN MARIN 20 €, deca 15 €

CENA SVIH FAKULTATIVNIH OBILASKA NA PUTOVANJU JE 225 €, deca 190 €

FUL PAKET OBILASKA (obuhvata sve fakultativne obilaske u ceni) 205 €, deca 180 €

prijava se vrsi u agenciji pre polaska, a placanje ino parneru u inostranstvu.

Mogući način plaćanja:evro se obračunava po prodajnom kursu UniCredit banke,na dan uplate.
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 01.12.2016. uz uvećanje 7%.
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka

4) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake administrativnom zabranom do 01.11.2016. uz uvećanje 7%.

Palermo i Monreale – Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepne katedrale čuvene po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska panormaski obilazak Palerma – glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Celodnevni izlet.

Vulkan Etna – Obilazak najvećeg (3.340 m) i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine – doplata za žičaru je na licu mesta.

Sicilijanska sela – Obilazak tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. U cenu izleta nije uključena ulaznica za posetu Etnografskom muzeju u Savoki, cena ulaznice 5 eura, ulazak je po zelji putnika izvodljiv I nije obavezan za celu grupu.

Vatikan – Obilazak jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra…

LETOJANI Mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine, 3 km od Đardini Naksosa. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama, odlično je povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.

ĐARDINI NAKSOS -Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru, u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.

UPUTSTVA I NAPOMENE:

– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja

autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

. VAŽNO: U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru

dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

– Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na

teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta

Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU

(potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u

Srbiji www.europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične

vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne

budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od

lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,… ne rade.

-Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za

putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima

Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom

slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih

poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

-Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako je upisano

u pasošu (Odnosi se na devojačko prezime, skraćene oblike imena i sl., slovo dj ili đ). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u

vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili

aerodromskih službi, kao i u samim hotelima. Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane

pasoša i tačan kontakt telefon.

– Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina….),

kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

– Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

– U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude

registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel

ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za

eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od

hotela.Objašnjenje: kontinentalni švedski sto –manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti

(npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim

programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 –8 nedelja unapred.

– Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.

– Putnici se mole da se informišu o zakonu o zabrani pušenja na odabranoj destinaciji i da se striktno pridržavaju lokalnih

propisa s tim u vezi!

– Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku. Agencija

će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora

putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne.

Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa

hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Agencija ne može imati uticaja.

Agencija ne učestvuje u organizaciji slobodnog vremena putnika na odredištu, te ni na koji način ne snosi odgovornost za

realizaciju fakultativnih lokalnih izleta koji su u organizaciji ino partnera.

– Ovaj Cenovnik je rađen prema lokalnoj kategorizaciji i klasifikaciji hotela zemlje odredišta.

Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja

navedenih uputstava i napomena, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih

troškova snosi putnik. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled

objektivnih okolnosti). VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za

prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog

pratioca pri prelasku granice.

– Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama

sa kojima zaključi poseban ugovor.

-U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava

pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana

pred put.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

                                                                                                                                           PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

ILI AGENCIJA PREUZIMA PRAVO NA SPAJANJE GRUPE SA DRUGOM AGENCIJOM

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA VUCIC TRAVEL

VUCIC TRAVEL,TC MOST-BULEVAR OSLOBODJENJA 2,16000 LESKOVAC

BOOKING:016/601-761;016/601-762;

E-MAIL:vucictravelleskovac@gmail.com

Sicilija Leto 2017 Taormina 14 dana 399 € Htl na Plaži