. TOP PONUDA!!! LEFKADA 25.05. VEC OD 45 EURA PREVOZ I SMESTAJ; TURSKA-KUSADASI 06.06.1/2-99eura 1/3-90eura USLUGA POLUPANSIONA; 16.06.1/2-115eura 1/3-99eura USLUGA POLUPANSIONA UKLJUCENA;
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

PRVOMAJSKO PUTOVANJE OHRID(aranzman obuhvata posetu TIRANI-DRAČU-SKOPLJU-SV.NAUMU I KRSTARENJE JEZEROM) 5dana/3 noćenja Polazak:30.04. već od 75 eura

  • Destinacija: IZLETI, Putovanja

PRVOMAJSKO PARTY PUTOVANJE OHRID ARANZMAN OBUHVATA PREVOZ,SMEŠTAJ I POSETE TIRANA-DRAČ-SKOPLJE SV.NAUM I KRSTRENJE JEZEROM 5dana/3 noćenja Polazak:30.04. Cena: već od 75 eura PROGRAM PUTOVANJA: 1. dan NIŠ-LESKOVAC-OHRID Polazak u večernjim časovima iz Niša-Tempo, iz Leskovca sa autobuske stanice, iz Vranja voznja kroz Makedoniju uz usputna zadrzvanja po potrebi i radi regulisanja graničnih formalnosti. 2. dan […]

Rezerviši Postavi pitanje

PRVOMAJSKO PARTY PUTOVANJE

OHRID

ARANZMAN OBUHVATA PREVOZ,SMEŠTAJ I POSETE

TIRANA-DRAČ-SKOPLJE

SV.NAUM I KRSTRENJE JEZEROM

5dana/3 noćenja

Polazak:30.04.

Cena:

već od 75 eura

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan NIŠ-LESKOVAC-OHRID

Polazak u večernjim časovima iz Niša-Tempo, iz Leskovca sa autobuske stanice, iz Vranja voznja kroz Makedoniju uz usputna zadrzvanja po potrebi i radi regulisanja graničnih formalnosti.

2. dan OHRID

Dolazak u prepodnevnim časovima u Ohrid. Smeštaj u vilu. Nakon smeštaja i kraćeg odmora polazak u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča(spomenik Ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, crkva Sv.Sofije,tvrdjava Cara Samuila iz 10-og veka odakle se pruza predivan pogleda na jezero i grad, i druge znamenitosti). Nakon razgledanja odlazak na krstarenje brodićem jezerom. Nakon završetka krstarenja, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan OHRID-TIRANA-DRAČ

Sastanak grupe u 7h, polazak za Albaniju. Putovanje pored Struge prema graničnom prelazu Čafasan. Nakon završetka graničnih formalnosti nastavljamo prema glavnom gradu Tirani, gde ćemo posetiti(Etem begovu dzamiju, Narodni muzej, Skender begov trg). Nakon razgledanja, slobodno vreme u trajanju od 1h. Nastavak putovanja prema Draču koji se nalazi na obali Jadranskog mora, po dolasku razgledanje jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan 627 godine p.n.e i drugi je grad po veličini u Albaniji. Drač je sa svojim prelepim plazama jedno od najatraktivnijih letovališta. Šetnja jednom od najlepših plaza na Jadranskom moru i poseta drevnom amfiteataru. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti Povratak u Ohrid oko 20h. Noćenje.

4. dan OHRID-SV.NAUM

Sastanak grupe u 10h i polazak prema Sv.Naumu. Obilazak manastira koji je posvećen Sv.Naumu učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900 god. Manastir se nalazi na juznoj strani jezera na izvorima Crnog Drima na 30km od grada. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan OHRID-SKOPLJE

Napuštanje vile u prepodnevnim časovima. Polazak za Skoplje. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje Skoplja. Povratak za Srbiju u popodnevnim časovima, dolazak oko ponoći.

Aranžman obuhvata:

prevoz turističkim autobusom visoke klase (dvd, AC)
•smeštaj u vili
na bazi 3 noćenja u 1/2 , 1/3, 1/4 sobama (TWC, TV)
•usluge
turističkog pratioca grupe
•agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativne i individualne troškove

•Ulaznice za bilo koje znamenitosti(tvrdjave, muzeje i sl.)
•obavezno putno i zdravstveno osiguranje –

Boravišna taksa( koja se plaća na licu mesta u vili)- 1 eur

SPECIJALNA PONUDA DO 20.04.2019

30.04.-04.05.

5dana/3Noćenja

bus prevoz i smeštaj

i svi fakultativni izleti su uračunati u cenu aranzmana

Vila Sparadise

NIŠ

LESKOVAC

1/2soba

83 eura

80 eura

1/3soba

83 eura

80 eura

1/4 duplex

79 eura

75 eura

NAPOMENA:

U cenu putovanja obuhvćeni su sledeći izleti:

Sv.Naum- 7 eura

Tirana-Drač-15 eura

Krstarenje jezerom-5 eura

Navedeni izleti su uračunati u cenu putovanja i obavezni su deo aranzmana, ali se posebno obračunavaju u slučaju nekih vandrednih situacija koje mogu dovesti do ne odrzavanja izleta kako bi se mogao izvršiti povraćaj novca strankama na licu mesta.

NAPOMENA:Agencija zadrzavo pravo svih izmena izleta(vremenske promene, promena dana odrzavanja i sl.) po programu putovanja.

Plaćanje po prodajnom kursu Societe banke na dan uplate

30% uplate pri sklapanju ugovora, ostatak 20 dana pred polazak.

*U slučaju nedovoljnog broja putnika radi se transfer iz Niša

OPŠTE INFORMACIJE:

Ohrid „makedonski Sveti Stefan“, biser Makedonije i celog Balkana, grad istorije i brojnih manastira – jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Za naše turiste popularna destinacija .Ohrid krase veliki broj manastira i crkava,Ohridsko jezero, centralni gradski trg na kome se nalaze penušavi vodoskoci ovalne fontane čiji reflektori osvetljavaju razgranato stablo javora-Cinar koje raste tu već oko devet vekova, zatim ostaci koloseuma koji su izgradili Rimljani tokom svoje vladavine… i mnogo drugih znamenitosti koje morate sami da otkrijete.

SV.NAUMSvi oni koji su bili na Ohridu ili pak planiraju da ga posete, ne mogu zaobići krstarenje Ohridskim jezerom i posetu manastiru Svetog Nauma. U neprosrednoj blizini makedonsko-albanske granice, na 29 kilometara od grada Ohrida, na stenovitom području, već dvanaest vekova ovaj manastir dočekuje hodočasnike i turiste sa svih strana sveta.

Ostrvce na kome je ušuškan ovaj manastir, okružen izvorima Crnog Drima,manjim jezerom i peščanom plažom, predstavlja pravu oazu za odmor, meditaciju i šetnju.Poznati misionar i učenik Kirila I Metodija i savremenik Klimenta Ohridskog, Sveti Naum je širio pravoslavnu veru i Hristova učenja te je došao i u red najrevnosnijih učenika.Vreme kada Ohrid dobija prvi Slovenski universitet, zaslugama Klimenta, ovaj kraj je izškolovao 3500 misionara slovenske pismenosti i kulture. Među njima je bio i Sveti Naum, koji je boravio u Beogradu i Rimu, a po povratku u rodni kraj Ohrid, nastanio se na južnu obalu jezera, gde je osnovao i manastir. Skupivši oko sebe veliki broj monaha i postrižnika, u ovom manastiru su prevodili svete knjige, izučavali pravoslavlje i odlazili na misionarski put, najpre duž južnog Balkana.

Tirana je glavni i najveći grad Albanije. Po zvaničnim procenama ima 421.286 stanovnika (2011.). Tirana je osnovana 1614, a postala je glavni grad 1920 godine.

Tirana se nalazi na reci Išm, i glavni je albanski industrijski i kulturni centar. Glavne industrijske grane su poljoprivredna, tekstilna, farmaceutska i metalska. Tirana je doživela veliki rast i uspostavila mnogo novih industrijskih grana od 1920-ih.

DRAČ- je grad i luka na obali Jadranskog mora, 33 km zapadno od Tirane, jedan je od najstarijih gradova u Albaniji.

Njegov strategijski značaj uveliko je opredeljivao sudbinu cele zemlje. Nalazi se na ulazu u Jadransko more što mu je davalo veliki značaj u istoriji. Bio je značajan u vreme stare Grčke i Rima. U njemu se nalazi velika arena iz II veka nove ere, kada je bio centar rimske provincije. U srednjem veku je pripadao Vizantiji. Kasnije su ga posedovali Mlečani, a Turci su ga zauzeli 1501. godine. Vekovima je bio najveća luka u evropskom delu Turske carevine.

U prvom balkankom ratu 1912. godine, Srbija je nakratko okupirala Drač i okolne gradove, anektirala ih i formirala+ Drački okrug. Kada je Albanija postala nezavisna 1913. godine, Drač je bio njen glavni grad. To je ostao do 1920. godine.

Danas je Drač lep grad sa 114.000 stanovnika, turistički centar i najveća luka u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi sa lepim zgradama, bulevarima i šetalištima. Nekoliko feribota saobraća svaki dan sa Italijom. Na južnom delu, uz plažu, izgrađeno je mnogo hotela. Drač je poznat i po morskim specijalitetima. Sve to uz gostoprimstvo njegovih stanovnika čini ga privlačnim za turiste iz čitavog sveta. U blizini se nalazi moderni aerodrom, a povezan je auto putem sa Tiranom.

POSEBNE NAPOMENE:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli ili uz doplatu za zeljeno sedište.

Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.

Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 3 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com …

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i slIčno uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA VUČIĆ TRAVEL

Organizator putovanja VUČIĆ TRAVEL-OTP 26/2017

VUČIĆ TRAVEL,TC MOST-BULEVAR OSLOBODJENJA BB,16000 LESKOVAC

BOOKING:016/601-761;016/601-762;

E-MAIL:vucictravelleskovac@gmail.com