.
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

ISTANBUL NOVA GODINA 6 dana/ 3 noćenja sa doručkom Polazak: 29.12. -99 eura

  • Destinacija: Docek nove godine, Istanbul, Nova godina, NOVA GODINA 2020, Putovanja, Sve destinacije, Turska

ISTANBUL 6 dana / 3 noćenja sa doručkom Nova Godina  Polazak: 29.12.-03.01.2020 99 eur VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!! ISTANBUL – nekada: Konstantinopolj ili Carigrad se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i […]

Rezerviši Postavi pitanje

ISTANBUL 6 dana / 3 noćenja sa doručkom

Nova Godina 

Polazak: 29.12.-03.01.2020

99 eur

VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!!

ISTANBUL – nekada: Konstantinopolj ili Carigrad se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i kao Zlatni rog. Najveći je grad Turske i jedan od najvećih evropskih gradova. Sedište istoimene oblasti. Istanbul je grad u kome se susreću mnoge civilizacije i čiji su tragovi vidljivi širom grada. Godine 1923.Turska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Medjutim, Istanbul je mnogo značajnija metropola, vazan poslovni, trgovački i kulturni centar. Predstavlja središte Islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su Turska kupatila.

                            

Program putovanja:

1.Dan–(29.12.2019.) LESKOVAC-NIŠ-ISTANBUL

Polazak iz Leskovca sa glavne autobuske stanice, iz Niša sa Tempa u popodnevnim časovima(o tačnom vremenu i mestu polaska bićete informisani da pred put).Voznja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi prikupljanja putnika.Nastavak vožnje kroz Bugarsku i Tursku, sa kraćim  zadrzavanjima radi carinskih formalnosti.

2. Dan-(30.12.2019.) ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima.Smeštaj u hotel sa 3* u Laleli četvrti.Nakon smeštaja odlazak na pešački obilazak grada.Individualni obilazak grada Noćenje.

3. Dan-(31.12.2019) ISTANBUL

Doručak. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate, voznja brodom po Bosforu, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, oblizak Vaseljanske patrijarhije. Slobodno vreme za pripremu za doček nove godine.Doček nove godine individualni ili fakultativno krstarenje Bosforom brodom uz neograničenu količinu hrane i pića uz bogat muzički program do ranih jutarnjih časova Noćenje. 

4. Dan-(01.01.2020 ISTANBUL

Doručak. Fakultativni obilazak Aja Sofije(nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja starog skoro 1500 god,obilazak Plave Dzamije(jedne od tri najveće i najlepše dzamije u islamskom svetu ukoliko bude bila otvorena)Topkapi Palate (velelepne sultanske palate gde je živela vecina Turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je Sultan dobijao od svojih vazala i podanika).Slobodno vreme za razgledanje grada.Mogućnost fakultativnog odlaska na reprizu nove godine u nekom od Turskih tradicionalnih restorana tursko veče nezaboravan show sa trbušnim plesačicama,folklornim ansamblima sa prilagođenim programom,bacačima noževa i večerom Noćenje.

5. Dan–(02.01.2020) Istanbul-Niš-Leskovac

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Miniaturk, Eyup i vidikovac Pierre Loti. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vreme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže predivan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na kraju stižemo do Eyupa, razgledanje džamije. Nastavljamo do „Turske u malom“ – do Miniaturka, gde su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog carstva u minijaturi, prikazane na otvorenom. Popodnevni polazak za Srbiju. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.Dan-(03.01.2020) Niš – Leskovac

Dolazak u Niš i Leskovac u jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

prevoz viskopodnim turističkim autobusom(A/C, audio, video..)

*smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/ 2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom(švedski sto) 

* usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu

troškovi organizacije i usluge pratioca puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

* Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja

* individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz

FAKULTATIVNI IZLETI:

Paket 1: Voznja brodom po Bosforu Poseta Dolmabahče palati i obilazak Vaseljenske patrijarhije – 40 eura 

* Paket 2: Poseta Aja Sofiji, Plava džamija ,Topkapi palati – 40 eura u pratnji lokalnog vodiča

*Paket 3: Vidikovac + Eyup + Miniaturk – 15€ ( obuhvata prevoz, pratioca grupe, ulaznicu za Miniaturk i  kartu za žičaru do vidikovca Pierre Lotti – 

*Doček Nove godine-krstarenje Bosforom -60€ (cena obuhvata neograničenu količinu hrane i pica tokom krstarenja uz bogati muzički, zabavni program) –OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI

*Tursko veče – repriza nove godine – 30€

* U zavisnosti od broja prijavljenih putnika za fakultativu fakultativa se moze promeniti i odrzati u jednom danu.

*Za izvodjenje fakultativnih izleta je potrebno minimum 30 osoba

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo: Buyuk Keban 3*, Center 3*, Hotel Marchelo 3*m ili slični. Hoteli se nalaze u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom.
Sve sobe su dvokrevetne ili imaju francuski krevet i jedan single krevet, opremljene kupatilom, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, wifi, klima uređaj…)

Agencija zadržava pravo promene rasporeda izvođenja fakultativnih izleta.

 

POSEBNE NAPOMENE:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli ili doplati za zeljeno sediste.

Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.

Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 3 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com …

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i slIčno uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

 

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

                                         PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA VUCIC TRAVEL

Organizator putovanja VUCIC TRAVEL-OTP 26/2017

VUCIC TRAVEL,TC MOST-BULEVAR OSLOBODJENJA BB,16000 LESKOVAC

BOOKING:016/601-761;016/601-762;

E-MAIL:vucictravelleskovac@gmail.com