. TOP PONUDA!!! LEFKADA 12.06. VEC OD 69 EURA PREVOZ I SMESTAJ; TURSKA-KUSADASI 16.06.1/2-99eura III odrasla osoba-79eura USLUGA POLUPANSIONA+ bus prevoz HALKIDIKI POLIHRONO- 14.06. vec od 42 eura +bus prevoz;
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

DRVENGRAD-ŠARGANSKA OSMICA-VIŠEGRAD-SARAJEVO 3DANA/1 NOĆENJE SA DORUČKOM POLAZAK:19.04. 45 EURA

  • Destinacija: IZLETI, Putovanja, SHOPING TURE

DRVENGRAD-VIŠEGRAD-SARAJEVO 3dana/1 noćenje Polazak:19.04. Cena: 45 eura Program putovanja: 1.dan Leskovac-Niš-Višegrad-Sarajevo Polazak sa parkinga autobuske stanice iz Leskovca, parking Tempo iz Niša, noćna voznja kroz Kruševac i Kraljevo, uz usputna zadrzavanja, voznja do graničnog prelaza, regulisanje graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad, po dolasku u Višegrad, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča,obilazak čuvenog mosta na drini […]

Rezerviši Postavi pitanje

DRVENGRAD-VIŠEGRAD-SARAJEVO

3dana/1 noćenje

Polazak:19.04.

Cena: 45 eura

Program putovanja:

1.dan Leskovac-Niš-Višegrad-Sarajevo

Polazak sa parkinga autobuske stanice iz Leskovca, parking Tempo iz Niša, noćna voznja kroz Kruševac i Kraljevo, uz usputna zadrzavanja, voznja do graničnog prelaza, regulisanje graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad, po dolasku u Višegrad, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča,obilazak čuvenog mosta na drini Ćuprija i šetnja do Andrićgrada, nakon razgledanja grada polazak za Sarajevo. Po dolasku u Sarajevo razgledanje poznatih znamenitosti grada u pratnji lokalnog vodiča, nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak u smeštaj, noćenje.

2.dan Sarajevo-Vrelo Bosne-Drvengrad-Šarganska osmica-Niš-Leskovac

Doručak i odjava. Fakultativni odlazak do Vrelo Bosne. Polazak za Drvengrad. Dolazak u Drvengrad, obilazak Kusturičinog grada, gledanje projekcije u bioskopu o Drvengradu, slobodno vreme za šetnju i ispijanje kafe u nekoj od domaćih gostionica. Fakultativni odlazak na voznju Šarganskom osmicom. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.

3.dan Niš-Leskovac


Dolazak u jutarnjim časovima.

Cena aranzmana obuhvata:

prevoz viskopodnim turističkim autobusom(A/C, audio, video..)

-usluge pratioca grupe

-usluge lokalnog vodiča u Višegradu i Sarajevu

-1 noćenje sa doručkom u Sarajevu

-troškove organizacije i realizacije putovanja

Cena aranzmana ne obuhvata:

-putno i zdravstveno osiguranje

-Individualne troškove putnika

-ulaznice (za Drvengrad,Šargansku osmicu i sl.)

FAKULTATIVNI IZLETI:

-ulaznica za Drvengrad- 500,00 dinara

-voznja Šarganskom osmicom-1000,00 dinara

-voznja brodićem Drinom u Višegradu-5 eura

-poseta Vrelu Bosne-5 eura

Plaćanje po prodajnom kursu Societe banke na dan uplate

30% uplate pri sklapanju ugovora, ostatak 20 dana pred polazak.

OPŠTE INFORMACIJE:

Drvengrad-Mećavnik

Brdo koje je na neobičan način, kao ostrvo, stajalo okruzeno starijom braćom, uzvisinama koje su, takodje kao braća štitile ovo ostrvce od vetra i oluja. Na tom ostrvcu, u pauzi snimanja filma „Zivot je čudo“, prvo u snovima, a kasnije u stvarnosti, nastao je gradić napravljen od Borovih talpi! Glavna inspiracija je bio antički grad Efesus Efes. Taj grad je bio jedan od prvih koji su obelezili urbano jezgro, obrnuto od današnjih gradova čiji je smisao davno iscrpljen, pa se oni danas šire bez plana i reda i niko ne zna kako će završiti i gde će to biti. Upravo je zbog toga napravljen Mećavnik „srednjovekovno utvrdjenje” koja se brani od svih vrsta trovanja društva. Odbranu nalazi u kulturnoj aktivnosti i proizvodnji organske hrane! Na Mećavniku je fabrika soka, ali i štala sa trideset krava, povrće i voće se uzgaja na Barkovcu, nedaleko od Mećavnika, sa samih vrata kanjona Belgo Rzava. Na jednom od vrhova planine Tare, ispod vrha Zborište, koja strazari nad Mećavnikom, na Iveru, napravljeno je prvo skijalište u Srbiji sa veštačkim snegom.

Višegrad

Višegrad je grad i središte istoimene opštine u istočnom delu Bosne i Hercegovine, na reci Drini. Grad broji oko 6.000 stanovnika, a opština oko 23.200 stanovnika po popisu iz 1991. Nalazi se u prostranoj kotlini reke Drine, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od retkih proširenja u toku reke Drine koji se sastoji delimično od visokih klisura i planina. Na mestu gde se planine koje čine uski i duboki kanjon Drine razdvajaju u prostranu kotlinu, stoji kameni 500 godina star most sa 11 lukova širokog raspona, poznatijeg svima kao “na Drini ćuprija”. Most je dug oko 250 metara i širok oko 10 metara osim na sredini gde je proširen sa dve terase, sa svake strane po jedna. Taj deo mosta zove se kapija. Idući iz čaršije, na levoj terasi se uzdiže stub na kome je ugrađena ploča sa natpisom stihotvorca Badija iz vremena 1571 kada je izgradnja mosta završena o onome ko je izgradio most i godinu kada je izgrađen. Nasuprot ovom stubu sa desne strane nalazi se terasa koja se zove Sofa. Sofa je uzdignuta sa dvije stepenice i ograđena kamenom ogradom kao i cijela dužina mosta.

Andrićgrad je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mešavina različitih epoha i stilova koji su je smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posetioci će moći da se vrate u prošlost :
ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.
Na ulazu se karavan saraj susreće sa bizantskim dvorom, a u nastavku će biti ono što je mogla da izgradi Austrija, a nije, kao što i otomanska imperija nije izgradila ono što je trebala da izgradi. Na kraju, prema glavnom trgu, koji je neka vrsta klasicizma, koji je trebao nastati za vreme kraljevine između dva svetska rata, razvijaće se ulica sa delovima renesanse, koje je mogla napraviti Austrija“

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona, koje prema procjenama ima 688,354 stanovnika.Grad Sarajevo se sastoji od četiri gradske opštineStari GradCentarNovo Sarajevo Novi Grad Kroz grad protiče reka Miljacka,Oko grada su olimpijske planine: JahorinaBjelašnicaIgmanTreskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz celoga sveta.

Grad Sarajevo sedište je najveće visokoškolske ustanove u zemlji, Univerziteta Sarajevo,i niza drugih visokoškolskih ustanova, čime se svrstava u red najvećih univerzitetskih centara u celoj regiji jugoistočne Evrope. Urbanu sliku grada karakterišu brojni sakralni objekti, džamije iz osmanskog perioda, pravoslavne, katoličke i evangelističke crkve, sinagoga i drugi kulturno-historijski spomenici. Sarajevo je relativno mali grad u poredjenju s velikim, svetskim metropolama, ali je njegovo ime kroz bogat duhovni, istorijski i prirodni izgled, poznatije od nekih većih svetskih gradova. 1914. godine u Sarajevu su ubijeni austrougarski prestolonaslednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sophie, čime je otpočeo Prvi svetski rat. Sedamdeset godina kasnije, 1984. godine u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre. Tokom ranih 1990-ih godina ime grada je često bilo na naslovnicama dnevnih novina u celome svetu, jer se tu vodio jedan od najkrvavijih ratova u novijoj evropskoj istoriji. Grad je 1.425 dana bio pod stalnom opsadom srpskih snaga. U napadima je 10.615 ljudi svih nacionalnosti izgubilo život, od toga 1.601 dete, a skoro 50.000 ih je bilo povređeno.

Baščaršija je stara sarajevska čaršija i istorijski i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. veku kad je Isa Beg Isaković osnovao celi grad. Reč Baščaršija potiče od reči „baš“, koja znači „glavna“ na turskom, tako da Baščaršija znači „glavna čaršija“. Zbog velikog požara u 19. veku, današnja Baščaršija je dvostruko manja nego što je nekad bila.Baščaršija se nalazi na severnoj obali reke Miljacke, u opštini Stari Grad Sarajevo. Na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih historijskih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule.

Sebilj je arapska reč koja u prevodu znači „put”, ali kao izraz označava dobrotvornu, vrlo staru instituciju, fontanu posebnog oblika na trgovima, na kojoj je sebiljdzija zahvatao vodu iz korita i besplatno napajao zedne. Medju najpoznatijim sebiljima je Sarajevski sebilj koji je jedan od simbola Sarajeva.

Vrelo Bosne je izvor u centralnoj Bosni i Hercegovini. Izvor je reke Bosne. Vrelo Bosne se nalazi na periferiji grada Sarajeva, pored Ilidze. Nalazi se u podnozju planine Igman. Danas je Vrelo Bosne poznata turistička atrakcija. Sastoji se od više malih ostrvca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana.

POSEBNE NAPOMENE:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli ili da doplati za zeljeno sedište.

Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.

Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 3 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com …

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i slIčno uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

                                                                           PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

ILI AGENCIJA PREUZIMA PRAVO NA SPAJANJE GRUPE SA DRUGOM AGENCIJOM

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA VUČIĆ TRAVEL

Organizator putovanja VUČIĆ TRAVEL-OTP 26/2017

VUČIĆ TRAVEL,TC MOST-BULEVAR OSLOBODJENJA BB,16000 LESKOVAC

BOOKING:016/601-761;016/601-762;

E-MAIL:vucictravelleskovac@gmail.com